130kg-tól az IRONMANig

2017. április 16. 16:40 - csaksimannitro

Új cipő, új tervek

A héten megjött az új lépőm, egy Hoka Infinite. Ez már a harmadik Hokám, és meg kell vallanom, hogy ez a legjobb. Nem szoktam spórolni a cipőkön, mert sokáig szeretném élvezni a futás adta örömöket. Próbáltam már minden félét, Sauconyt, Adidas, Asics, de valahogy egyik sem volt az igazi. Mikor váltottam a birodalmi lépegetőre, utána megszűnt minden nemű izületi fájdalmam. Ez szerintem nem egy elhanyagolható dolog. :) Itthon nagyon drágák ezek a cipők, ezért inkább kintről rendeltem. Csodálkoznak a magyar boltok, hogy mindenki a külföldi beszerzést részesíti előnyben. Vajon miért? A lista ára 41000.- (130 euró) volt. Itthon is ilyen árban mozog hol adnak egy kis kedvezményt, hol nem, de nagyjából 40+ kell leperkálni a kasszánál. Ilyenkor jön jól, ha jártas vagy a neten. Fészen van egy csoport, ahol mindig tolják a kedvezményeket, hogy hol melyik weboldalon van éppen akció, hol milyen kupont lehet beváltani. Kapva az alkalmon ez a lépő le volt árazva 75 euróra. Már így is jó vételnek számít, de ha van egy kupon amivel további 20% kedvességet dobnak hozzád az azért nem olyan rossz dolog :). Így lett a 41e-ből 19e. Azért ez nem mindegy. Persze ha 3500 eurót keresnék egy hónaban, mint mondjuk nyugat európában, akkor le is sz@rnám :D. Ja, egy kis posta költséggel még számolni kellene, ami 10 euró, de mivel 2 cipőt rendeltünk, így átléptük a száz eurót, így ez elmaradt :) Hihihi.     

hoka.jpg

Na, megvolt az első néhány km. Egy 11 és egy 10km-es edzés. Az kell mondjam, hogy ez, az eddigi legjobb. Volt már előtte is több fajta, van mihez viszonyítanom. Ez egy stabil cipő, pont ami nekem kell. A régebbi cipőimben lúdtalp betéttel oldottam meg a problémám.Erre már nem lesz szükség :D. Érezhetően sokkal jobb a talpamnak, stabilan tartja a bokám, nem akar becsuklani az egész. Szuper érzés, stabil de mégis ott van benne az a puhaság ami az összes hokánál megvan. 

gopr3511.JPGÉs hogy mik az új tervek? Háát csak le kellene futnom az idén egy maratont. Erre próbálok összpontosítani, több futó edzést beiktatni. Tudom nem lesz egyszerű, de már itt az ideje. Meg azért nem ártana egy teljes táv előtt letolni egy maratont. Remélem menni fog. Majd rendszeresen írok róla. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vasemberleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr4712426345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borbély Fecsi 2017.06.16. 20:56:57

Hello. A fb csoportot meg lehet tudni, hogy mikent lehet bekerulni ebbe a cipos csoportba? Elore is koszonom
Borbelyfer (kukac) gmail . Com

csaksimannitro 2017.06.16. 21:36:29

@Borbély Fecsi: Szia, sajna már sehogy. Az admin zárt, titkos csoportra állította a dolgokat.
130kg-tól az IRONMANig
süti beállítások módosítása