130kg-tól az IRONMANig

2021. február 16. 19:53 - csaksimannitro

Mókuska, Mókuska felmászott a ................... Budai-ra.

Hogyan is telhetne egy földi halandó vasárnapja?

Reggel felébred, megissza a kávéját, megreggelizik, majd kb. nem csinál semmit ebédig. Na jó, esetleg rendet rak és babrálja az autóját a garázsban. Na, hát mi nem ilyenek vagyunk. Nem vagyunk különlegesek, egyszerűen másképpen gondolkodunk. Épp eleget vagyunk a Mókus kerékben, kell egy kis örültség az életünkbe, különben pont olyanok lennénk mint mások. Másokból sok van, belőlünk meg csak EGY :)
Azt mondtam, hogy vasárnap éppen Valentin nap volt?
Nem, mintha ez bármit is jelentene 23 év távlatában :) Ezt megünnepelve gondoltuk, hogy ha már úgy is futnunk kell, és úgy is az erdőben lennénk, akkor fussunk egy GARMIN Mókus kört 

Aki járatos a témában, az úgy is tudja, hogy hogyan működik egy ilyen instant kör.
Aki nem, annak egy kis segítség: nevezel, fizetsz, és nincs más dolgod,mint az adott útvonalon futni és bizonyos pontokon a telefonod segítségével leolvasni a QR kódokat, ezzel "becsekkolni". 
Nem olyan bonyolult Másoknak, nekünk azért okozott némi problémát :D Lásd késöbb.

Föld, Dunabogdány, 02.14, 7:00 

Indulás be Pestre (tudom Budán van, de aki vidéken lakik, annak ez Pest) a Szépjuhásznéhoz. Egész héten mostoha volt az időjárás, hol a hó, hol az ónoseső nehezítette a földi jobbágyok életét. Néha viharos szél csavart ki fákat, máskor jégpályává változott az út.
Hét közben megfordult a fejemben, hogy valóban jó ötlet-e ilyen időben nekivágni a mi kis túránknak. Nincs mese, SPÁRTAIAK vagyunk, ez meg most egy Winter Valentin's Day edisön.
Kiszálltunk a kocsiból és megcsapott az a friss "zergeb@szó" hideg :D Nagy szerencse, hogy a napocska viszont 100 ágra sütött. Így a hőérzet teljesen rendeben volt.
A büfé oldalán van az első QR kód, ezt beolvasod, és már indul is a Rock&Roll. 
Az út 25 kilométer hosszú és kb 600m pozitív szintemelkedést tartalmaz. 

gopr0299.JPG
Szerencsére a nagy sárból már semmi nem maradt, minden csonttá fagyott. Kevésbé örültem volna, ha megint nyakig sarasan kell órákat szenvednünk az erdőben. Végülis ilyen ez a pop szakma. 
Vágtázunk az ösvényeken, minden a terv szerint. Sikerült végre nem elrontani az útirányt. Megtaláltuk a kódokat. Persze a 3.at nem. Megérkezünk Nagykovácsiba, a buszfordulóba. A bringa tárolóban kellene lennie a kis táblának. Sehol! WTF! Keressük mind a ketten, sehol. Szerencsére, van egy telefonszám amin lehet segítséget kérni. Érdekes módon egyből meglett a kis "mókuska",csak a szemünket szúrta ki :D (Magyarok vagyunk, nekünk nem kell elolvasni a júzermanuált :XD )

blogra.JPG

 Ohh, Nagykovácsi, ismerős terep (voltam kb egyszer). Mondom is Terának, hogy én, ismerem erre az utat, erre mentünk a Peaks-en . Természetesen rossz volt az irány. Nem is Mi lennénk, ha nem tévednénk el. Kb mindig benézünk valamit. Hiába a technika, mindkettőnk óráján rajta a track, az enyémen még térkép is van. Na, nem kell beszólni, mi így futunk :D Sikeültrt is közel 1,5 kilit pluszba beletenni a távba. XD Nem baj, jó ez így. Több futás, magasabb edzettségi szint. pffff
A Sisakvirág tanösvény csodaszép, mindenhol jég. Az erdő úgy nézett ki mint Elsa jégbirodalma, Kristályország.

blogra2.JPG
blogra3.JPG
Lefele menet a Nagy-Kopasz csúcsról, már lehetett látni, hogy a szél rendesen elintézte az erdőt. :(  Nem viccelt. 
Innen, már nem sok volt a célig. Az emberek is egyre sűrűbben jelentek meg, persze, idáig lehet elmenni autóval :P. Már csak két kód volt hátra, amiket könnyen megtaláltunk. A büfében várt ránk érem és 1000 forint fogyasztás.

Végszóként, egy jól futható instant kört kapunk a pénzünkért. Míg az ilyen csumpiknak is mint mi, könnyen teljesíthető. Az erdő szép mint mindig, de a Budai nem ad akkora élményt, mint a Visegrádi, vagy a Pilisi hegység. Persze ezzel senkit nem szeretnék megbántani,mert minden hegyet SZERETEK! 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vasemberleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr8216428396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
130kg-tól az IRONMANig
süti beállítások módosítása